Calçots: riquesa de la terra

Destacats pel seu sabor suau i textura delicada i conreats acuradament, els calçots són un dels productes més destacats d’aquesta època de l’any. No sols són un delit culinari, sinó també una experiència social arrelada en la rica tradició catalana.

ORÍGENS I TRADICIÓ:

Els calçots tenen les seves arrels en el cor de Catalunya, on, a mitjans del segle XIX, un pagès visionari anomenat Xat de Benaiges va experimentar amb una tècnica nova. En cobrir els brots tendres de ceba amb terra, va aconseguir crear una varietat única i deliciosa que més tard es convertiria en els calçots que coneixem avui.

La Festa de la Calçotada: Un Llegat Festiu

La innovadora tècnica de Xat de Benaiges no sols va donar lloc a una nova varietat de ceba, sinó que també va inspirar una festivitat única i volguda: la Calçotada. Aquesta celebració anual, que té lloc en la temporada de calçots, ha transcendit les fronteres de Catalunya per a convertir-se en un esdeveniment culinari reconegut a nivell mundial.

CARACTERÍSTIQUES

Textura Tendra i Sabor Suau: Els calçots es distingeixen per la seva textura tendra i el seu sabor suau. Cada mos és una experiència delicada que ressalta la qualitat d’aquest producte

Collita en el Punt Òptim: Els nostres calçots són recol·lectats en el moment exacte de la seva maduresa, garantint així el seu màxim sabor i frescor. L’atenció meticulosa als detalls en cada etapa de creixement es reflecteix en la qualitat que arriba a la teva taula.

Frescor Local de Quilòmetre 0: Al cultivar els calçots en els nostres propis camps, assegurem una frescor inigualable i la reducció de la petjada de carboni. La proximitat geogràfica es tradueix en un producte que respecta la filosofia de quilòmetre 0.

Versatilitat en la Cuina: Des de la tradicional Calçotada fins a preparacions més innovadores, els nostres calçots són versàtils en la cuina. El seu sabor suau es presta a diverses tècniques culinàries, brindant-te possibilitats infinites en la teva taula.

BENEFICIS

Ric en Vitamines i Antioxidants: Els calçots són una font natural de vitamines, incloent-hi la vitamina C, i antioxidants que contribueixen a enfortir el sistema immunològic i combatre els radicals lliures.

Baix en Calories, Alt en Nutrients: Com a part d’una dieta equilibrada, els calçots ofereixen una opció baixa en calories però rica en nutrients essencials com el potassi.

Promotor de la Digestió Saludable: La fibra present en els calçots afavoreix la salut digestiva a estimular el moviment intestinal i mantenir un sistema digestiu equilibrat.

Un Vincle amb la Tradició – A SoulBlim portem aquest llegat als nostres camps al Parc Agrari del Baix Llobregat. Cada calçot que conreem és un tribut a la creativitat i visió d’aquells pioners que van donar vida a aquesta tradició única.

No sols conreem calçots; conreem una connexió amb la terra i la tradició que ens inspira a cada pas. Celebrem junts la temporada de calçots!

Taula de continguts