Figues Coll de Dama: un tresor gastronòmic

Les figues Coll de Dama són una varietat de figues estimades pel seu sabor dolç i la seva textura sucosa. Originàries de la regió mediterrània, aquestes figues són un tresor gastronòmic amb una rica història i diverses aplicacions culinàries. Desde Soulblim exlicarem quins són els seus orígens, característiques, la seva collita i molt més.

Orígens i Característiques de les figues Coll de Dama

Les figues Coll de Dama es caracteritzen per la seva pell prima i color groc o verd clar. La seva carn és sucosa i melosa, amb una dolçor intensa que les fa úniques. Aquestes figues es cultiven principalment a zones mediterrànies com Catalunya, on el clima assolellat i càlid és ideal per al seu creixement. El nom “Coll de Dama” es deriva probablement de la forma de la figa, que pot semblar un collaret o joia.

figues coll de dama

Cultiu i Collita

El cultiu de les figues Coll de Dama és un procés que requereix cura i atenció. Aquestes figues necessiten una exposició prolongada al sol per desenvolupar el seu sabor dolç i la seva textura característica. Es planten com a arbres o arbustos i solen donar fruits a l’estiu i tardor. Les figues es recullen a mà quan estan totalment madures, ja que no maduren més després de ser collides.

figues coll de dama

Usos culinaris

Les figues Coll de Dama tenen una gran versatilitat a la cuina. Es poden menjar fresques com a fruita de postres o com a aperitiu. També es poden utilitzar per fer confitures, melmelades i xarops, que són deliciosos acompanyaments per a formatges i plats de carn. A més, les figues es poden dessecar per crear una deliciosa fruita seca que pot ser inclosa en granola, pa o consumida sola com a aperitiu saludable.

figues coll de dama

Valor Nutricional

A part del seu gust exquisit, les figues Coll de Dama també són una font de nutrients beneficiosos. Contenen fibra, que pot ajudar en la digestió, i diverses vitamines i minerals, com la vitamina A, la vitamina K, el potassi i el calci.

Patrimoni Cultural

Aquestes figues també tenen una presència en la cultura i la tradició gastronòmica mediterrània. Són una part important de les celebracions locals i es poden trobar en una varietat de plats tradicionals.

figues coll de dama

Les figues Coll de Dama són un exemple perfecte de la riquesa culinària i la diversitat que ofereix la regió mediterrània.

Amb el seu sabor distintiu i la seva versatilitat a la cuina, aquestes figues continuen sent un ingredient preuat en la gastronomia local i internacional.

👉​ Visita el nostre INSTAGRAM

👉​ Visita el nostre LinkedIn

Taula de continguts