Una Mirada a la Diversitat de Cucurbitàcies

Les carbasses, també conegudes com a carbassons o carabasses, són una de les verdures més versàtils i populars que podem trobar al mercat. A més, són conegudes per la seva àmplia varietat de formes, mides i colors. En aquest article, explorarem les carbasses i les seves nombroses varietats, així com les seves característiques i usos.

La carbassa és una cucurbitàcia que es cultiva en moltes regions del món i és apreciada per la seva carn dolça, sucosa i versàtil. A més, són una font rica de vitamines, minerals i antioxidants, fet que les converteix en una elecció saludable i nutritiva a la cuina.

Les carbasses són una família diversa de vegetals, i hi ha una gran varietat de tipus i varietats en tot el món. Aquí tens una selecció de varietats de carbasses més conegudes:

  1. Carbassa de Halloween (Jack-o’-Lantern): Aquesta és la varietat més comuna de carbassa de tardor i és famosa per ser tallada per a la festa d’Halloween. Tenen una carn fibrosa i no es mengen habitualment, però són ideals per fer decoracions amb llums.
  2. Carbassa Butternut o cacahuet: Amb una forma allargada com una pera i una pell suau, aquesta varietat és apreciada pel seu gust dolç i textura mantegosa. És excel·lent per a fer purés, sopes i plats de forn.
  3. Carbassa “Bellota” (Acorn): Té una forma similar a la d’una gla, amb una pell dura i carn de gust lleugerament dolç. Solen rostir-se o farcir-se.
  4. Carbassa Kabocha: Originària del Japó, té una pell dura i una carn densa i dolça. Es fa servir en diverses preparacions, com ara purés, sopes i plats al forn. És una excel·lent font de vitamines i minerals, com la vitamina A, vitamina C, potassi i fibra. A més, el seu sabor dolç i versatilitat a la cuina la converteixen en un ingredient apreciat en moltes cultures culinàries. Si tens l’oportunitat, t’animo a provar-la en diverses preparacions per experimentar el seu deliciós sabor i textura.
  5. Carbassa Spaghetti: La seva carn es desfà en fils llargs i fines quan es cuina, recordant als espaguetis. És utilitzada com a alternativa de baixes calories a les pastes. El seu sabor suau significa que es combina bé amb una varietat d’ingredients i salses. A més, és rica en nutrients com les vitamines A i C, així com en fibra.
  6. Carbassa de Patisson: La carbassa de Patisson, també coneguda com a “carbassa Pattypan” o “scallop squash” en anglès, és una varietat única de carbassa que es caracteritza per la seva forma distintiva de disc o platet amb vores ondulades, és ideal per a tallar en rodanxes i cuinar a la graella o al forn.
  7. Carbassa de Cenicienta (Cinderella): Amb una forma rodona i una pell de color taronja intens, és coneguda per la seva bellesa. Es fa servir sovint amb fins decoratius i en plats festius.
  8. Carbassa (Pie Pumpkin): Aquesta varietat és petita i ideal per a fer puré de carbassa, que és l’ingredient principal dels pastissos de carbassa.
  9. Carbassa (Marina di Chioggia): Té una pell rugosa i una forma encara més rústica. La seva carn té un gust ric i és perfecta per a plats al forn i purés.
  10. Carbassa Dura (Long Island Cheese): Aquesta carbassa té una forma aplanada similar a la del formatge i una carn dolça. El seu nom prové de la seva similitud amb una roda de formatge.
  11. Carbassa Delicata: Té una pell fina i carn de gust dolç amb un lleuger toc de nous. És excel·lent per a rostir o fer purés.
  12. Carbassa Tromboncino: Amb una forma allargada i corba, es pot utilitzar quan és jove com a carbassa de verdures o quan és més madura per a fer purés.
  13. Carbassa Potimarro: La carbassa Potimarró, coneguda també com a “carbassa de castanya” és una varietat de carbassa que s’ha tornat molt popular a la cuina a causa del seu sabor únic i la seva versatilitat.
  14. Carbassa Green Hokkaido: També coneguda com a carbassa japonesa, és una varietat de carbassa que es cultiva a la regió de Hokkaido, al Japó, d’on rep el seu nom. Aquesta varietat és apreciada per la seva, carn dolça i versatilitat culinària. Varietat de carbassa amb fruits de color verd. La seva polpa és de color groga-taronja i sabor deliciós.
  15. Carbassa del Torrar: La Carbassa del Torrar és una varietat autòctona de la illeta de Mallorca, coneguda localment com a “Carbassó del Torrar. Aquesta carbassa té una pell dura i rugosa, amb un color que varia des del groc fins al taronja intens. La seva carn és densa i dolça, amb un gust característicament melós que la fa inconfusible. Les seves llavors, que també es poden torrar, són conegudes per ser delicioses i nutritives.

Usos Culinaris Infinitats

Les carbasses són increïblement versàtils a la cuina. Algunes de les seves aplicacions més comunes inclouen:

  • Sopes i Purés: Les carbasses fan sopes cremoses i purés exquisits. La seva textura sucosa els dona una consistència sedosa.
  • Pastissos i Pastes: Els pastissos de carbassa són un clàssic de tardor. També es fan servir per a omplir pasta, com raviolis o lasanya.
  • Acompanyaments: Tallades en daus o rodanxes i rostides o fregides, les carbasses poden ser un acompanyament deliciós.
  • Postres: La carn dolça de la carbassa es fa servir en un munt de postres, com pastissos, galetes i pastissos.

Les carbasses i les seves nombroses varietats són una joia culinària que ofereix una gran varietat de sabors i opcions a la cuina. Ja sigui com a ingredient principal en una sopa cremosa o com a part destacada d’un pastís de carbassa, aquestes cucurbitàcies són una part inseparable de moltes cuines arreu del món. La seva versatilitat i gust únic les fan imprescindibles per als amants de la cuina.

​👉 Visita el nostre INSTAGRAM

​ 👉 Visita el nostre LinkedIn

Taula de continguts