L’arròs Illa de Buda

L’Arròs Illa de Buda és un producte SoulBlim a causa de diversos aspectes fonamentals que el distingeixen i ho fan destacar en el mercat:

En primer lloc, la seva qualitat excel·lent es reflecteix en cada fase de la seva producció. Des de la selecció meticulosa de les llavors fins a la seva collita i envasament, es garanteix un estàndard d’excel·lència inigualable.

A més, la marca Illa de Buda mostra un compromís amb la naturalesa. Les seves pràctiques agrícoles es basen en principis de sostenibilitat, preservant els ecosistemes locals i promovent la biodiversitat.

Darrere d’aquest compromís es troba una autèntica passió per la naturalesa. Els agricultors i productors d’Illa de Buda estan profundament arrelats a la terra, conreant l’arròs de manera responsable i respectuosa amb els cicles naturals.

Però el compromís d’Illa de Buda va més enllà de la producció d’arròs. La marca també s’involucra activament en l’activisme mediambiental, participant en iniciatives de conservació, reforestació i reducció d’emissions.

ORÍGENS I TRADICIÓ:

L’Arròs Illa de Buda té les seves arrels en la tradició i la història de Catalunya. Conreat en l’Illa de Buda, l’illa més gran de Catalunya en termes d’extensió, situada en ple cor del parc natural del Delta de l’Ebre, aquest arròs és un testimoniatge viu de la riquesa natural i cultural de la regió.

L’Illa de Buda, amb el seu paisatge únic de marenys, arrossars i llacunes, ofereix les condicions ideals per al cultiu d’aquest cereal. La seva ubicació en el delta del riu Ebre, un dels aiguamolls més importants del Mediterrani occidental, confereix a l’arròs un sabor i una qualitat incomparables, gràcies a la influència de les aigües dolces i salades que caracteritzen aquesta regió.

Els agricultors locals han heretat tècniques ancestrals de cultiu i collita que s’han transmès de generació en generació, garantint l’autenticitat i la qualitat del producte final. La limitada producció d’aquest arròs és un tret distintiu que contribueix a la seva excepcional qualitat. L’atenció meticulosa dedicada a cada pas del procés, des de la sembra fins a la collita, assegura que cada gra d’arròs Illa de Buda sigui un testimoniatge de la cura i el compromís dels agricultors amb el seu ofici.

L’arròs Illa de Buda presenta dues varietats principals: l’Arròs Bomba i el Marisma, aquest últim autòcton del Delta de l’Ebre. El Bomba és ideal per a paelles al foc i al forn, mentre que el Marisma és perfecte per a arrossos cremosos.

El compromís conservacionista de la família propietària de l’illa per protegir els sistemes naturals de l’entorn del parc natural del Delta de l’Ebre és un valor afegit molt important al producte. Aquesta zona és considerada com un dels humedals millor conservats i importants de Catalunya i el Mediterrani.

L’Arròs Bomba és una varietat de gra rodó pertanyent a la família Japónica, coneguda per la seva gran capacitat d’absorció de sabors i la seva resistència a passar-se durant la cocció. Conreat exclusivament a la regió mediterrània, l’Arròs Bomba és considerat un dels millors del món. El seu preu elevat es deu a la seva baixa rendibilitat per hectàrea. Aquesta varietat és ideal per a plats com a arrossos secs, paelles i arrossos al forn.

D’altra banda, l‘Arròs Marisma és una varietat autòctona del Delta de l’Ebre, també de gra rodó i pertanyent a la família Japónica, igual que el Badia i el Bomba. Es distingeix per la seva textura cremosa una vegada cuit, la qual cosa ho fa perfecte per a arrossos caldosos i risottos.

Qualitat excepcional: L’arròs Illa de Buda es distingeix per la seva qualitat excepcional, resultat de tècniques de cultiu acurades i un entorn natural únic en el parc natural del Delta de l’Ebre. El fet que la seva producció és limitada garanteix un producte d’alta qualitat en cada gra.

Versatilitat culinària: Gràcies a les seves varietats i característiques específiques, l’arròs Illa de Buda és molt versàtil en la cuina. Tant l’arròs Bomba com el Marisma són ideals per a una àmplia gamma de plats, des de paelles tradicionals fins a risottos cremosos.

Compromís mediambiental: La família propietària de l’Illa de Buda mostra un fort compromís amb la conservació de l’entorn natural del parc natural del Delta de l’Ebre. Aquest compromís afegeix un valor significatiu al producte, ja que contribueix a la preservació d’un dels aiguamolls més importants i millor conservats de Catalunya i el Mediterrani.

QUALITAT-ORIGEN ÚNIC-COMPROMÍS AMB EL MEDIAMBIENT-LLAVORS AUTÒCTONES

A causa de la sequera dels últims dos anys, s’estima que el 70% de l’arròs a Espanya serà importat i barrejat amb altres varietats. No obstant això, Illa de Buda es compromet a oferir una qualitat excepcional i un origen únic. A més garanteix la puresa del 100% de les llavors autòctones, tant en la varietat Bomba com en el Marisma, sense recórrer a tractaments industrials. La qualitat i puresa del 100% del bomba i el marisma garanteix que els arrossos que cuinin els nostres clients/cuiners quedaran sempre amb una cocció perfecta.

Si prioritzes la qualitat… Tenim el teu arròs!

Taula de continguts