Els pèsols de SoulBlim

Destacats pel seu sabor i la seva textura delicada, els pèsols són un dels productes més apreciats d’aquesta època de l’any.

ORÍGENS I TRADICIÓ:

Els pèsols han estat part de la dieta humana des de temps antics, conreats i consumits per diverses civilitzacions a tot el món. Al llarg de la història, han estat un component fonamental de molts plats tradicionals. A més del seu paper culinari, els pèsols tenen significats simbòlics en algunes cultures, associats amb la bona sort i la prosperitat en celebracions festives. La seva versatilitat en la cuina, juntament amb el seu valor nutricional, els converteix en un ingredient essencial en la gastronomia global, apreciat pel seu sabor dolç i la seva capacitat per a enriquir una àmplia varietat de plats.

La Festa dels pèsols: La Festa dels Pèsols és una celebració que se celebra durant la temporada de collita de pèsols frescos. Durant aquest esdeveniment, es duen a terme activitats com a concursos de cuina, degustacions de plats amb pèsols i competicions de recol·lecció. A més, es promou el consum de pèsols i es destaca el seu valor nutricional i culinari. Aquesta festivitat reuneix la comunitat entorn del menjar i l’agricultura local, fomentant la consciència sobre una dieta saludable i sostenible.

CARACTERÍSTIQUES

Sabor suau i textura tendra: La textura dels pèsols es pot descriure com a suau, tendra i lleugerament ferma en mossegar. Cada pèsol té una closca prima que conté petites boletes verdes, les quals, en mastegar, ofereixen una sensació suau i agradable a la boca. Tot i que són delicats, tenen prou fermesa per mantenir la seva forma en cuinar-los, el que els fa versàtils en una varietat de plats.

Collita en el moment òptim: Els nostres pèsols són recol·lectats en el moment exacte per a assegurar la seva frescor i sabor òptims. Generalment, s’han de recol·lectar quan les beines estan plenes i ben formades, però encara són tendres al tacte i tenen un color verd brillant. Una manera de verificar la seva maduresa és aplicar una lleugera pressió sobre la beina; si cedeix fàcilment i se sent suau, estan llestos per a ser collits.

Frescor local: Cultivats en els nostres propis camps, els pèsols ofereixen una frescor inigualable i una qualitat superior. A més, la proximitat geogràfica garanteix una empremta de carboni mínima, contribuint a una producció sostenible i respectuosa amb el medi ambient.

Versatilitat a la cuina: Els pèsols són extremadament versàtils en la cuina, agregant frescor i sabor a una varietat de plats. Es poden fer servir en amanides, sopes, purés, salses, saltats, plats principals i més. La seva dolçor i textura suau els fan perfectes per a acompanyaments simples o elaborades receptes.

BENEFICIS

Alt contingut de nutrients: Els pèsols són una excel·lent font de vitamines i minerals, incloent-hi vitamina C, vitamina K, manganès, ferro i folat. Aquests nutrients són essencials per a mantenir la salut del sistema immunitari, la coagulació sanguínia, la funció cerebral i la salut òssia.

Rics en fibra: Els pèsols són rics en fibra dietètica, tant soluble com insoluble. Aquesta fibra ajuda a promoure la salut digestiva en prevenir el restrenyiment, millorar la regularitat intestinal i alimentar als bacteris saludables en l’intestí, la qual cosa pot tenir beneficis per a la salut general del sistema digestiu.

Baix en calories i alt en proteïnes vegetals: Els pèsols són baixos en calories i contenen una quantitat significativa de proteïnes vegetals. Això els converteix en una opció excel·lent per als qui segueixen dietes baixes en calories o vegetarianes/veganes, ja que poden proporcionar una font de proteïna d’alta qualitat i ajudar a mantenir la sacietat.

Taula de continguts